24/2/15

Ήθελα απλά να μιλήσω για την αγάπη-Άννα Μιχαηλίδου

Δεν γνωρίζω πολλά να σας πω αλλά θα εκφράσω αυτά που λέει η δική μου καρδιά από το επίπεδο συνειδητότητας που βρίσκομαι .

Ο άνθρωπος είναι ένα πνεύμα που περπατά στην γη μέσα από ένα όχημα που ονομάζουμε σώμα . Επέλεξε να έρθει εδώ για να πάρει την εμπειρία της ζωής . Να βιώσει την ζωή σε όλες της τις εκφάνσεις .

"Επιθυμία" του πνεύματος είναι να ζει στο Φως . Στις λεπτοφυείς ενέργειες όπως λέγονται . Τις λεπτές ποιότητες όπως αυτή της απόλυτης και χωρίς όρια αγάπης .

Το σώμα όμως , η ύλη , είναι βαριά ενέργεια που καθηλώνει το πνεύμα και τις περισσότερες φορές δεν
αφήνει χώρο σε αυτό να υπάρξει και να δημιουργήσει τις ποιότητές του και τελικά να λάβει την εμπειρία της ζωής μέσα από αυτή την οδό .

Το πνεύμα της κάθε ύπαρξης είναι κομμάτι της συμπαντικής νοημοσύνης αυτό που αποκαλούμαι θεό . Αν και κάποιοι προτιμούν τον όρο θεϊκότητα ..

Ο άνθρωπος είναι δημιουργός της πραγματικότητας που ζει . Τα εξωτερικά γεγονότα έρχονται πάντα να επιβεβαιώσουν αυτό το οποίο ο ίδιος δημιουργεί .
Κάθε στιγμή δημιουργούμε στην ζωή μας .Το θέμα είναι τι δημιουργούμε . Αυτό έχει να κάνει με τις ποιότητες μας .
 Εάν οι ποιότητες είναι λεπτές,ανώτερης δόνησης,  τότε η Αγάπη και το Φως υπάρχουν σε όλα μας τα δημιουργήματα . Εάν δρούμε μέσα από τα κατώτερα μας ένστικτα , αυτά του φόβου και της έλλειψης , τότε ανάλογα θα είναι και τα αποτελέσματα μας .

Έτσι και η αγάπη είναι ένα αίσθημα με ποιότητες .Μπορεί να αγαπώ από ανάγκη ή να αγαπώ γιατί απλά έτσι αισθάνομαι όμορφα .Και στην πλεοψηφία των ανθρώπων η αγάπη έρχεται να καλύψει ανάγκες, όπως είναι ο φόβος της μοναξιάς , η ανάγκη της επιβεβαίωσης της αξίας μας, η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης μας κ.τ.λ .

Το πνεύμα μας ,μιλά μέσω της καρδιάς , του αισθήματος . Η ύλη από την άλλη , ζητά να θρέψει τον εαυτό της σε όλα τα επίπεδα . Τροφή , σεξ , εξουσία , έλεγχος .

Και οι ποιότητες που κυριαρχούν εδώ είναι όλα τα συναισθήματα που ονομάζουμε κατώτερα . Όπως ο φόβος , το μίσος , η ζήλια ,ο πόνος , η κακία κ.τλ .

Αυτό που χρειάζεται να κάνουμε είναι να ισορροπήσουμε την ύλη με το πνεύμα και να υπάρχουν σε αγαστή συνεργασία και όχι σε σύγκρουση . Όχι το ένα εις βάρος του άλλου .

Εάν γνώριζε ο άνθρωπος ότι κάθε αίσθημα που υπάρχει μέσα του , την επόμενη στιγμή γίνεται εξωτερικό γεγονός , πραγματικότητα δηλαδή ,θα ήταν πολύ προσεκτικός , στο τι σκέφτεται και μετά στο τι συναισθήματα αυτό του δημιουργεί . Γιατί η σκέψη γίνεται συναίσθημα και αυτό στην συνέχεια πραγματικότητα !

Ο δρόμος της αρετής δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα αλλά αξίζει να ζεις την ζωή σου μέσα από την αγάπη . Η αγάπη είναι η δύναμη της συνοχής του σύμπαντος κόσμου , η ενέργεια και η νοημοσύνη του θεού και ποιεί έργα θαυμαστά !!

Αξίζει να προσπαθούμε γι αυτήν και πιστέψτε με , η αλήθεια της αγάπης είναι η πιο όμορφη εμπειρία και η πιο μαγική


Άννα Μιχαηλίδου 
Βιωματική Θεραπεία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου