19/11/19


Αναβάθμιση χωρίς αυτογνωσία ;;;

Αν και έπαψα να ασχολούμαι επισταμένως όσο παλαιότερα με αναρτήσεις θεμάτων που αφορούν την αυτογνωσία , η αλήθεια είναι ότι πλέον το σύνολο του χρόνου μου το διαθέτω για τα εθνικά θέματα . Μελέτη , συγκέντρωση στοιχείων και ενέργειες που ενδεχομένως μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα για το κοινό καλό .
Αυτό όμως δεν σημαίνει καθόλου ότι δεν βλέπω και δεν ακούω αυτά που συμβαίνουν γύρω μου . Δεν σημαίνει ότι έχασα το κριτήριο της αλήθειας , της ισορροπίας και κυρίως την βαθιά αγάπη μου για τον άνθρωπο που θεωρώ ότι με κόπο πολύ κατάφερα να φέρω σε ένα ικανοποιητικό βαθμό μέσα μου .
Οι καιροί που ζούμε είναι αυτοί που περιμέναμε να δούμε το Φως να γειώνεται στον πλανήτη Γαία και να αρχίσουμε να βαδίζουμε με πιο γοργά βήματα προς τον νέο πολιτισμό , τον πολιτισμό που προάγει τον άνθρωπο σε μια πνευματική οντότητα που συνεχώς ανελίσσεται . Έναν πολιτισμό που τιμάει τον άνθρωπο και κάθε ύπαρξη πάνω σε αυτό τον πλανήτη .
Υπό τις παρούσες συνθήκες , οι απλοί άνθρωποι που δεν έχουν ασχοληθεί τα προηγούμενα χρόνια σχεδόν καθόλου με την αυτογνωσία , αισθάνονται όλο και μεγαλύτερη την ανάγκη πλέον να αλλάξουν τις παλιές πεποιθήσεις τους , με έναν άλλο τρόπο να αντιλαμβάνονται τον κόσμο και τον εαυτό τους . Αυτό τους οδηγεί στην αναζήτηση κάποιου ή κάτι που μπορεί να τους δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα τους . Και η απάντηση σε αυτή την ανάγκη δίνεται τις περισσότερες φορές από ανθρώπους ή διδασκαλίες που περισσότερο μπερδεύουν παρά βοηθούν τους ανθρώπους να ξεκαθαρίσουν αυτά που έχουν μέσα τους . Ας μην αναφέρουμε βέβαια ότι υπάρχουν και πολλοί που ενώ δεν έχουν οι ίδιοι τοποθετήσει τα του εαυτού τους σε υγιής βάσεις και ωφέλιμες πρώτα για τους ίδιους και έπειτα για το κοινό καλό , έχουν και την φιλοδοξία να ασχολούνται με την διδασκαλία των άλλων .
Η επιλογή δασκάλου θα μου πείτε είναι προσωπική υπόθεση . Ναι , ναι έχετε δίκιο . Όμως εμείς οι υπόλοιποι που βλέπουμε και έχουμε επίσης ευθύνη , δεν πρέπει να είμαστε εκεί για να βοηθήσουμε και εμείς με την σειρά μας όσους ψάχνουν να βρουν τον δρόμο τους ; Δίνοντας τις σωστές κατευθύνσεις σε κάποιον που θέλει να μάθει και να επεκταθεί ; Διότι αυτός που έχει την γνώση , έχει και την ευθύνη πως θα αξιοποιήσει αυτή την γνώση . Αλλά και πως θα χειριστεί επίσης την δύναμη που απορρέει από την γνώση . Και όταν μιλάω για κατευθύνσεις σε καμιά περίπτωση δεν μιλάω για επιβολή της αλήθειας μας στους άλλους , ούτε και για αποκλειστικότητες όσον αφορά την πιστότητα της αλήθειας . Αυτό λέγεται άκρατος εγωισμός και δογματισμός .
Εγώ λοιπόν στο παραπάνω ερώτημα απαντώ ναι . Είμαι εδώ για να ομολογήσω την αλήθεια μου και με αυτό τον τρόπο να βοηθήσω και άλλους να βρουν τον δρόμο τους προς την πνευματική ανέλιξη. Όχι δεν θα πάρω κανέναν από το χεράκι , γιατί δεν είναι δική μου ευθύνη η πνευματική διαμόρφωση κάποιου άλλου αλλά είναι δική μου ευθύνη να ομολογώ αυτό που εγώ αντιλαμβάνομαι ως αλήθεια . Ο άλλος πάντα έχει την επιλογή τι θα κάνει με αυτό που εγώ του παραδίδω.
Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι έχει φτάσει στον προορισμό του , αν στόχος του είναι η πνευματική τελείωση . Θα ήταν και αυτό μια πλάνη να το πιστέψει κανείς για τον εαυτό του . Όμως σε αυτή την πορεία ζωής συμβαίνει κάποιοι να έχουν κάνει μερικά βήματα ποιο μπροστά από κάποιους άλλους . Αυτό δεν προσθέτει καμιά επιπλέον αξία στον μπροστάρη , ούτε αφαιρεί αξία σε αυτόν που έμεινε λίγο πίσω Απλά μπορεί αυτός που προπορεύεται να δείξει την πορεία του στον άλλον που έπεται . Να έτσι απλά . Οτιδήποτε άλλο είναι επίσης πλάνη . Όλοι είμαστε δάσκαλοι ταυτόχρονα και μαθητές με έναν τρόπο .
Όμως εν τέλει δεν μπορεί κανείς να σιωπά όταν βλέπει ότι οι άνθρωποι γίνονται αντικείμενα εκμετάλλευσης από χειραγωγούς και απατεώνες που θέλουν να δώσουν ψεύτικες ελπίδες για πνευματική ανέλιξη που είναι προερχόμενη ΜΟΝΟ από εξωτερικούς παράγοντες . Κανείς δεν πρόκειται να σε βοηθήσει να εξελιχθείς εάν δεν κουραστείς ο ίδιος . Κανείς δεν πρόκειται να σε σώσει εάν εσύ δεν σώσεις τον εαυτό σου από τους κακούς σου δαίμονες . Χρειάζεται να προσπαθήσεις σκληρά να απαγκιστρωθείς από τις πλάνες και τις αυταπάτες . Το μόνο που σου προσφέρουν είναι να τρέφουν το εγώ σου . Κανένα εγώ δεν είναι τόσο ισχυρό όσο μια αλήθεια που λέγεται απλά . Κανένα ψέμα δεν μπορεί να κοιτάξει κατάματα την αλήθεια .Δεν γίνεται γιατί το ψέμα είναι πολύ μικρό για να μπορεί καν να σηκώσει το βλέμμα του στο Φως .
Δεν υπάρχει ούτε πνευματική εξέλιξη αλά καρτ ούτε και σωτηρία αλλά καρτ .Τουλάχιστον αυτό θα έπρεπε ήδη να το έχουμε αντιληφθεί από την ιστορία της ανθρωπότητας μέχρι τώρα .
Εάν όχι , τότε περαστικά σε όσους περιμένουν τον σωτήρα τους. Θα πεθάνουν περιμένοντας ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου