13/4/15

Μην φοβάσαι την αλλαγή- Άννα Μιχαηλίδου





Σήμερα το πρωί ξύπνησα και είδα μέσα μου πάλι έναν καινούργιο εαυτό .
Μα τι γίνεται ? Που θα πάει αυτό ? Πόσο μπορώ να αλλάξω πια ?
Που θα με οδηγήσει αυτή η συνεχής αλλαγή ?

Μετά ήρθα σε συνείδηση του φόβου μέσα μου .. ο φόβος της αλλαγής , του καινούργιου , του άγνωστου μέχρι χθες !! Είπα στον εαυτό μου , ηρέμησε και δέξου τις αλλαγές σαν κάτι φυσικό , γιατί είναι φυσικό να αλλάζεις ! Το να μένεις πάντα ίδιος είναι το μη φυσικό !!

Θυμήσου όταν ήσουνα παιδί . Κάθε μέρα υπήρχε και μια καινούργια αλλαγή στην ζωή σου .
Άλλαζε το σώμα σου γιατί μεγάλωνε .
Άλλαζε το μυαλό σου γιατί ενσωμάτωνε τα ερεθίσματα που έπαιρνες από το περιβάλλον .
Άλλαζε η γνώση για την ζωή  γιατί μάθαινες κάθε μέρα και καινούργια πράγματα .
Κάθε μέρα δοκίμαζες τις δυνάμεις σου να δεις μέχρι που είναι τα όρια σου .
Και όμως δεν φοβόσουν καθόλου γι αυτό , αντίθετα βιαζόσουν να μεγαλώσεις !!

Τώρα τι είναι αυτό που σε φοβίζει ? Δεν είναι η αλλαγή . Είναι το ότι έμεινες για πολύ καιρό στην ίδια θέση και φοβάσαι να μετακινηθείς !!

Η αποδοχή της αλλαγής θα φέρει μέσα σου την γαλήνη . Γιατί η αλλαγή συμβαίνει , είτε την αποδέχεσαι είτε όχι . Όσο πιο πολύ αντιστέκεσαι τόσο πιο πολύ πονάς . Είναι απλό .
Και το θέμα δεν είναι απλά να το αποδέχεσαι αλλά να σου αρέσει . Να ανυπομονείς γι αυτό !!
Όπως όταν ήσουνα παιδί . Θυμήσου ..

Θυμήσου πως είναι να είσαι παιδί . Πως είναι να ζεις στο φως . Το φως είναι η χαρά σου, η συμπόνοια σου , η σοφία σου . Όσο εκπέμπεις φως κανένα σκοτάδι δεν μπορεί να σε αγγίξει .


Το σκοτάδι είναι ο φόβος . Ο φόβος για την αλλαγή . Δεν υπάρχει μεγαλύτερο σκοτάδι από τον φόβο . Αλλά μην φοβάσαι να φοβηθείς !! Ο φόβος υπάρχει για να τον ξεπερνάς κάθε φορά . Απλά γνώρισε τον και αγκάλιασε τον . Αποδέξου τον και μην τον αφήνεις να κατευθύνει την ζωή σου . Μην τον αφήνεις να αποφασίζει για σένα . Αγκάλιασε τον και πες του ότι εσύ τώρα αποφασίζεις για την ζωή σου και όχι αυτός !!

Όσο αλλάζεις τόσο περισσότερο φως αφήνεις να μπει μέσα σου .Και όσο περισσότερο φως εκπέμπεις , τίποτα κακό δεν έρχεται να σε βρει . Το κακό ή το σκοτάδι , όποιος και να το ονομάζεις , έχει κοντά χέρια και εσύ στέκεσαι πολύ ψηλά για να μπορεί να σε φτάσει .
Είναι τόσο μικρό , το σκοτάδι και ας φαίνεται μεγάλο ! Είναι γιατί κάνει πολύ φασαρία και αυτό του δίνει οντότητα . Είναι γιατί εσύ του δίνεις οντότητα με την ενέργεια σου . Αλλά έτσι γίνεται με τους "νταήδες" .Φωνάζουν πολύ για να τους πιστέψεις ότι είναι δυνατοί . Ενώ μέσα τους γνωρίζουν την μικρότητά τους .

Κοίταξε από την άλλη τον πραγματικά δυνατό . Δεν φωνάζει ότι είναι δυνατός . Δεν θέλει καν να τον πιστέψεις ότι είναι δυνατός. Ξέρει ότι είναι δυνατός γιατί έχει ζήσει την δύναμη του στην πράξη και τα κατάφερε !!  Είναι δυνατός και αυτό "φωνάζει" κάθε κύτταρο του κορμιού του .

Δέξου την δύναμη σου που είναι η αλλαγή , άφησε τον εαυτό σου να ξαναγίνει παιδί και να ζήσει την αλλαγή του μέσα από το φως . Μέσα από την κατανόηση , την αποδοχή, την συμπόνοια , την χαρά , την σοφία , την αγάπη !!

Η αγάπη είναι η καλύτερη θεραπεία !!

Άννα Μιχαηλίδου 
Βιωματική θεραπεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου