2/3/15

Ακμή: Ενα παιχνίδι ορμονών


Μπήκες στην εφηβεία; Ετοιμάσου για το παιχνίδι των ορμονών.
Μεγάλο ποσοστό των εφήβων ταλαιπωρείται απο την ακμή,αν και θεωρείται μια πολύ κοινή δερματική πάθηση.Πολλές φορές μας ακολουθάει και στην ενήλικη ζωή μας.
Συνήθως η έναρξη του προβλήματος ξεκινάει απ’την άφιξη της ήβης και τείνει να μεγενθύνεται στα λιπαρά δέρματα.
Συχνά ενοχοποιείται η διατροφή των νέων,και όχι άδικα,όμως αυτό δέν προκαλεί την γέννηση του προβλήματος,αλλά την επιδείνωση της κατάστασης.

ΥΠΟΤΥΠΟΙ ΑΚΜΗΣ
-Νεογνική ακμή-Ενήλικη ακμή-
Προεμμηνορροϊκή ακμή-Ακμή της εμμηνόπαυσης

ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΑ ΑΙΤΙΑ
…Ένα ξέσπασμα ψυχής,από άτομα που παθαίνουν εύκολα κρίσεις θυμού ή από άτομα που έχουν δημιουργήσει εσωτερικές διαφωνίες για το ποιοί είναι, τι ζητούν οι άλλοι από αυτούς και τι σκοπό έχουν σε αυτή την ζωή.Συνήθως είναι όμορφα άτομα που έχουν έλλειψη αυτοπεποίθησης.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Οι σπόροι του σουσαμιού και οι ηλιόσποροι,έχουν μεγάλες ποσότητες ΨΕΥΔΑΡΓΥΡΟ,που βοηθά στην ορμονική διαχείρηση.Η μαγιά της μπύρας και το θυμάρι,περιέχουν ΧΡΩΜΙΟ,που ενισχύει την ικανότητα του σώματος,να διασπά την γλυκόζη.Οι βιταμίνες Α,Ε και Β6,συμπληρώνουν την αγωγή.

ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΜΕ ΒΟΤΑΝΑ
Ο αθλητισμός και τα χόμπι, είναι ένας τρόπος να εξομαλυνθούν οι βίαιες κρίσεις.
Η βοτανοθεραπεία προτείνει αιμοκαθαριστικά και ηρεμιστικά βότανα,για την αποτοξίνωση του οργανισμού και την ρύθμιση των ψυχικών διαταραχών.Όπως και ορμονορυθμιστικά σε κάποιες περιπτώσεις.
ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ (URTICA DIOICA),ΓΑΛΙΟ (GALLIUM APARINE) και ΛΕΒΑΝΤΑ (LAVANDULA),είναι ένα εξαιρετικό μείγμα για την αντιμετώπιση της ακμής,αλλά πάντα με την καθοδήγιση βοτανοθεραπευτή.
Τα ίδια βότανα ( δυνατό αφέψημα),βοηθούν ώς λοσιόν,για εξωτερική χρήση ( πλύσεις)…

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

Βασιλική Χασιώτη
Ολιστική βοτανοθεραπεύτρια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου