25/2/15

Έρωτας και θεραπεία-Άννα Μιχαηλίδου

O άνθρωπος βιώνει τον έρωτα μέσα από το επίπεδο του . Το επίπεδο αυτό , καθορίζεται από το εύρος της συνείδησης του , γιατί ο άνθρωπος είναι συνείδηση . Όσο περισσότερο μεγαλώνει η συνείδηση , τόσα περισσότερα αντιλαμβάνεται για τον εαυτό του αλλά και τον κόσμο γύρω του . 

 Και σίγουρα εάν δεν έχει θεραπεύσει τις πρωταρχικές του σχέσεις (μητέρα-πατέρας ) , αναζητά να θεραπεύσει την παθογένεια μέσα από τις σχέσεις του .Φιλικές , επαγγελματικές ,συγγενικές ή ερωτικές.

Οι πρωταρχικές σχέσεις μας , καθορίζουν τις δυο υποστάσεις του πνεύματος μέσα μας . Είναι η
θηλυκή και η αρσενική ενέργεια .
Είναι Α και το Ω της ύπαρξης μας . Είναι η σύνδεση μας από την μια , με το υλικό πεδίο της ύπαρξης και το πνευματικό πεδίο από την άλλη .

Αν αυτές οι συνδέσεις είναι προβληματικές , έτσι θα είναι και οι σχέσεις μας με τον εαυτό μας και τον τρόπο που βιώνουμε την ζωή και κατ΄επέκτασιν και με τους άλλους.

Έτσι λοιπόν προβάλλουμε στους άλλους το ποθούμενο , που είναι η ένωση μας με την Ουσία μας ,  άρα και η ολοκλήρωση μας . Και ειδικά με τους συντρόφους μας , από τους οποίους έχουμε μεγαλύτερες προσδοκίες .

Τίποτα όμως δεν μπορεί να καλύψει το κενό της αγάπης εξωτερικά εάν δεν έχουμε εργαστεί μέσα μας για να το θεραπεύσουμε .Εάν δεν έχουμε αποκαταστήσει αυτές τις σχέσεις πνευματικά .

Έτσι πάντα θα ζητάμε κάτι που δεν μπορούμε να πάρουμε από μια σχέση και πάντα θα υπάρχει ένα αίσθημα του ανικανοποίητου . Πάντα θα ζητάμε να πιούμε νερό για να ξεδιψάσουμε , από μια βρύση που έχει αλμυρό νερό ..

Η μόνη λύση είναι η θεραπεία μέσα από την ανιδιοτελή αγάπη πρώτα για τον Εαυτό και κατά συνέπεια και για τους άλλους γύρω μας .


Η αγάπη είναι η μόνη θεραπεία !!


Άννα Μιχαηλίδου 
Βιωματική θεραπεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου